Terre d'Oc - био грижа от сърцето на Прованс - сертифициран органичен грим и козметика

Органичен грим

10 Януари 2015г.


Омекоти своя тен
Преди да започнем да нанасяме грима е необходимо да изравним тена и да прикрием дребните несъвършенства, които има всеки от нас. В Азия, балийките и виетнамките използват куркума, за да придадат златист оттенък на своите лица, а в Япония жените използват оризова пудра за порцеланово бяло лице. Из цяла Африка, охрата приема безмерен брой цветове, за да засили красотата на тялото и лицето. Минералният фон дьо тен на Terre D’Oc се характеризира с невероятна нежна формула с много фини пигменти и седефи, обвити с масло от карите /ший/, като ви осигурява напълно естествен и кадифен тен. Пудрата за бронзов тен със своите топлите нюанси, напомнящи за слънчевия пейзаж и охрите на Африка, озаряват вашата кожа и придават на лицето един много естествен тен. Коректорът за тъмно кръгове под очите е разработен на базата на използваната от жените в Япония оризова пудра, за придобиване на порцеланово лице. Този основен за тях продукт, извлечен от масло от камелия и оризов восък, изсветлява тена и скрива малките дефекти и признаци за умора, за да бъдат очите ви живи и изразителни. 


Задълбочете погледа си
Kohl –моливът беше, и още е, царят на сенките за очи. В древните текстове, думата kohl е използвана за всички видове сенки на очите. Предполага се, че терминът kohl идва от еврейската дума kohol, която означава „боядисвам”. Прието е, че кафевите и тъмни сенки имат свойството да смекчават ефекта на слънчевите лъчи (kohl на индийките, инуитският smoke black, амазонското изгоряло дърво). Изработен е от въглен и масло ший, което подхранва чувствителната кожа на очите, докато им придава дълбока тайнственост. 
Terre D’Oc ви предлага и компактни сенки за очи. Тези сенки са вдъхновени от мароканските тайни за красота. Таурегските жени прибавят малко шафран към охрата, за да получат златисти очни сенки. Тези сенки са богати на минерални пигменти, с фини цветове от спектъра на дъгата, обогатени с арганово масло. Успяват да придадат на погледа ви невероятна мекота и се нанасят изключително лесно дори и с пръст. 
Сенките за очи-пудраса вдъхновени от индийските тайни за красота. Извлечени са от нарова и невенова пудра и са озарени със седеф. Очите ви заблестяват с естествено блестящи цветове. Това е един необикновен магически продукт, който ще ви вдъхнови, след като веднъж се научите как да го използвате. 
Дуо сенките за очи на свой ред са вдъхновени от японските тайни за красота. Тези невероятно меки сенки се разтапят върху клепачите, тъй като са обогатени с масло от камелия и растителни восъци. Те са изключително трайни и лесни за нанасяне. Подходящи са за лек ежедневен грим или като подхранваща основа за един по-изразителен поглед.


Добавете магнетизъм на очите 
Очната линия, с дълбоките си цветове, подчертава очите и ги прави блестящи. Обогатената с масло от камелия формула, придава безкрайна мекота на вашия поглед. 
Съставът на спиралата пък е вдъхновен от красотата на индийските жени. Тя успява да удължи и удебели миглите, като едновременно с това ги подхранва. Това се дължи на съдържащите се в нея екстракти от алое вера и нар. 
Моливите за очи подчертават очите ви и озаряват гримa. Комбинирайте правилно и използвайте с мярка, за да бъдат очите и погледа ви наистина наелектризиращи!


За чувствени устни
Червилата на Terre D’Oc са вдъхновени от Мароканските жени. Невероятните им цветове подхранват и подчертават красивите ви устни, защото какво е перфектният грим без поставянето на подходящия нюанс червило върху устните. За съблазнително очертани устни използвайте моливите, които с богатата си формула се сливат с вашето червило и спомагат устните ви да останат по-дълго време с наситен цвят. 
Вдъхновени от красотата на принцесите на Бали, екипът на Terre d'Oc ни предлага и серия от нежно оцветени гланцове, обогатени с кокосово масло, за да подчертаят устните ви и да ги накарат да блестят. 

Богатото цветово разнообразие, доказано полезния състав и високото качество на продуктите беше потвърдено и от нашите клиентки, които имаха възможността да ги изпитат. В две поредни вечери организирахме грим-сесии в нашия магазин „Здравословен живот”, където ви показахме как да се гримирате според формата, цвета и чертите на лицето си и как да подчертавате красотата си. Поради големия интерес, който бе проявен към тези грим-сесии, те се превърнаха в традиция. 
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.