Terre d'Oc - био грижа от сърцето на Прованс - сертифициран органичен грим и козметика

Гама "КАРИТЕ"

КАРИТЕ
В Африка дървото шеа се смята за свещено, наречено "Si tulu" или "маслено дърво".

Почитано от векове заради качествата си, това магическо дърво е внимателно отглеждано от жените. От самото си раждане бебето се масажира с масло от карите, което го съпътства през целия му живот, за да укрепва и предпазва кожата. Сладките на вкус плодове са високо ценени в храненето. Извличаното масло се използва в хранително-вкусовата промишленост, в козметичното производство /за подхранване и защита на кожата/, както и като гориво. Кореновите екстракти се пият заради лечебните си свойства. Когато дървото вече не може да ражда плодове, то се използвана за дървен материал, а пепелта му - за бои.


От времето на Нефертити, легендарната кралица на красотата, маслото от ший е истинска тайна за красота на африканските жени, която се предава от майка на дъщеря чрез вековни рецепти. В Африка масажът и грижите за тялото с масло от карите са в сърцето на ритуалите. Познати откакто свят светува с подхранващите си, защитни, успокояващи и регенериращи свойства, рецептите с масло от ший се предават от поколение на поколение.

Невероятен мехлем с многобройни качества, маслото от карите подхранва, възстановява и защитава сухата и деликатна кожа. В комбинация с диви бадеми, много богато на неосапуняеми вещества с регенериращи свойства, това масло се произвежда ръчно от жените в Буркина Фасо и Мали и е резултат от истински справедлива търговия.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.